четвер, 25 березня 2021 р.

 Бібліотека отримала ілюстровану книгу про видатних українок «Це зробила вона».

Перелік героїнь містить таких цікавих та важливих для історії України особистостей, як Роксолана, Марко Вовчок, Софія Налепинська-Бойчук, Соня Делоне, Ізидора Косач, Марія Вязьмітіна, Валентина Саніна-Шлее, Ладя Могилянська, Марія Литвиненко-Вольгемут, Надія Пучківська, Наталія Чмутіна, Паша Ангеліна, Алла Горська, Квітка Цісик, Ада Роговцева, Емма Андієвська.
Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їх приклад надихає. Книга відкриє завісу таємничості, щоб більшість людей побачили справжню роль українських жінок в науці, політиці, культурі України. Пліч-о-пліч з чоловіками вони творили нову Україну. Пліч-о-пліч з чоловіками вони йшли до своєї мети.
Над книгою почали працювали аж 120 авторів, які зуміли розповісти нам 50 історій життя жінок, що досягли успіху самотужки. Особливість цієї книги полягає у тому, що загалом пересічний українець на питання: яких видатних українок ви знаєте, скаже людей п’ять максимум. На жаль, більшість знає лише Лесю Українку, Ліну Костенко й Ольгу Кобилянську. Отож, метою цієї книги є надихнути жінок розвивати свої таланти й досягати висот.
На життєвій дорозі ми часто стикаємось із стереотипом, суть якого полягає у тому що дівчата чогось не можуть. Наприклад, стати пілотами чи лазити по деревах. Нам часто диктують, що тільки завдяки чоловікові жінка може чогось добилась. У цій книзі читач знайде історії успіху жінок у різних ситуаціях і у різні часи, а також переконається, що дівчата можуть усе!



Немає коментарів:

Дописати коментар