понеділок, 4 грудня 2023 р.

3 грудня - День захисту людей з особливими потребами.

     Щороку 3-го грудня весь світ відзначає День захисту людей з особливими потребами. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об’єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році. Встановлення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії на те, що все буде добре.

    Сьогодні в Україні проживає понад 2,7 млн. інвалідів (в т.ч. понад 165 тисяч дітей). За останні сім років чисельність інвалідів в Україні, на жаль, зросла в більш ніж на півмільйона. Причиною цьому є природні катаклізми, техногенні катастрофи, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології і хронічні захворювання тощо.

    Інваліди – повноцінні й ефективні члени суспільства, відмінні фахівці та навіть політики, економісти, соціально активні люди, які надихають багатьох, у тому числі й абсолютно здорових членів нашого суспільства. Увага держави, толерантність, милосердя, людяність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями та допомогти їм бути щасливими. Достатньо тільки побачити в цих людях – людей, в цих дітях – дітей, трішки особливих дорослих і дітей!

    До вашої уваги представлена презентація з актуальною інформацією щодо інвалідності та як може особа із вадами розвитку функціонувати і досягати неосяжних вершин.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар