неділю, 10 березня 2024 р.

9 березня 2024 року виповнюється 210 років від дня народження українського письменника, художника, громадського діяча Тараса Шевченка.



Огненне слово його наскрізь проймало серце не тільки тих, кому близьке було народне горе, а й тих, кому й байдуже було до того. Всі дивувалися красі та силі тієї простої мови, якою Шевченко виливав свої вірші. Увесь світ став прислухатися до його мови, а на Вкраїні вірші приймали як благовісне, пророче слово.

                                                           П. Мирний

До Дня пам’яті пропонуємо відвідати книжкову виставку та переглянути список літератури.

 

Мені тринадцятий минало

Автор: Шевченко Т. Г.

Видавництво: Київ: Веселка

Рік: 1989

Сторінок: 288

Анотація: До цієї книжки увійшли вірші Тараса Григоровича Шевченка про тяжке життя селянських дітей за давніх часів кріпаччини, про материнське щастя й материнське горе, про людську мудрість, славну історичну минувшину, а також про велику любов до рідного народу.

 

  Вірші. Поеми

Автор: Шевченко Т. Г.

Видавництво: Харків: Фоліо

Рік: 2005

Сторінок: 350

Анотація: До видання увійшли всі вірші та поеми великого українського поета Т. Г. Шевченка (1814-1816), що передбачені програмою середньої школи, включаючи твори для позакласного читання. Представлені твори дають досить повне уявлення про творчість поета, яка піднесла українську літературу до світового рівня.

 

 

Усі твори в одному томі

Автор: Шевченко Т. Г.

Видавництво: Київ; Ірпінь: ВТФ «Перун»

Рік: 2007

Сторінок: 824

Анотація: Вперше в історії української літератури в одному томі вміщено всю літературну спадщину великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка, автора творів, які принесли митцеві неперебутню любов українського народу та обезсмертили його ім’я. У книзі немає листування, критичних статей.

  

Кобзар

Автор: Шевченко Т. Г.

Видавництво: Київ : Дніпро

Рік: 1984

Сторінок: 606

Анотація: Збірник поетичних творів великого українського поета Т. Г. Шевченка (1814-1861) містить вірші, поеми, балади 1837-1861 рр., пройняті гострими соціальними мотивами, глибокими ліричними почуттями.

 

 

"Я так її, я так люблю…»:

Вибрані вірші та поеми

Автор: Шевченко Т. Г.

Видавництво: Київ: Либідь

Рік: 2004

Сторінок: 704

Анотація: У книзі містяться вибрані вірші та поеми Тараса Шевченка, написані в різні періоди його життя. Твори подаються в оригіналі та в перекладі російською мовою. Книга ілюстрована художніми творами автора, які дають уявлення про нього як про художника.

Для шанувальників поетичної та художньої творчості Тараса Шевченка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар